blogdetail De Fietsenmaker Apeldoorn

Kanaal Zuid 72A, Apeldoorn
Telefoon: 055 - 533 88 01
E-mail: info@defietsenmaker.com

Terug naar blog overzicht

Wanneer vervang ik de accu van mijn e-bike?

 16 feb 2022

Fietsaccu vervangenVroeg of laat is de accu van je e-bike aan vervanging toe. Maar hoe weet je nu of de accu van je elektrische fiets aan vervanging toe is? Er zijn enkele signalen die erop wijzen dat het tijd is om je accu te vervangen door een nieuwe.

Het duidelijkste signaal is dat de actieradius van je fiets terugloopt. Als je vooral korte ritjes maakt, valt het je misschien niet zo snel op dat het aantal kilometers dat je kunt afleggen snel minder wordt. Net als de batterij van je mobiele telefoon, geeft je fietsaccu na het laden aan dat hij 100% vol is. Maar net zoals je je telefoon steeds vaker moet opladen, haal je op je e-bike het maximum aantal kilometers dat je ooit kon afleggen niet meer.

Opladen accu duurt langer

Als je vooral korte afstanden aflegt op je e-bike, valt het je misschien eerder op dat het (volledig) opladen van je fietsaccu steeds langer duurt. Als het opladen van je accu beduidend langer duurt, heeft deze zijn beste tijd gehad.

Accu laadt niet meer helemaal op

Een accu die niet helemaal meer oplaadt, heeft zéker zijn beste dagen achter zich liggen. Op zich is het geen probleem als je accu niet meer volledig oplaadt. Zolang je nog maar op je plaats van bestemming aankomt. Maar het is wel een duidelijk teken dat je accu geen lang leven meer beschoren is.

Accu laadt helemaal niet meer op

n het ergste geval laadt je accu helemaal niet meer op en is hij kapot. Nu kun je natuurlijk niet meer om vervanging heen. Dat je accu kapot is, wil niet zeggen dat je elektrische fiets aan vervanging toe is. Een nieuwe fietsaccu kost een paar honderd euro, maar dat is nog altijd goedkoper dan een compleet nieuwe e-bike aanschaffen.

Nieuwe fietsaccu of compleet nieuwe e-bike?

Een accu gaat gemiddeld 4 tot 7 jaar mee. Een e-bike in principe langer. Krijg je het idee dat de accu van je elektrische fiets zijn beste tijd gehad heeft? En woon je in de buurt van Apeldoorn?

Kom dan eens langs in onze werkplaats. Je kunt bij ons rekenen op een eerlijk advies of je het vervangen van je accu nog kunt uitstellen of niet. En als je toe bent aan een nieuwe of tweedehands e-bike, ben je natuurlijk ook aan het goede adres.

Bekijk onze
Nieuwe elektrische fietsen Tweedehands elektrische fietsen


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht