blogdetail De Fietsenmaker Apeldoorn

Kanaal Zuid 72A, Apeldoorn
Telefoon: 055 - 533 88 01
E-mail: info@defietsenmaker.com

Terug naar blog overzicht

Veilig onderweg op je fiets of e-bike

 18 mei 2022

FietshelmNederland is hét fietsland bij uitstek. Ons land telt ruim meer fietsen dan inwoners. En die fietsen staan bepaald niet in de garage weg te roesten. De Nederlander fietst gemiddeld bijna 900 km per jaar. En met een totaal van 37 duizend kilometer, heeft Nederland ook het meest fijnmazige en een van de meest veilige fietspaden-netwerken van Europa. Niettemin zit een ongeluk in een klein hoekje.

Het is druk op de Nederlandse fietspaden en wegen. En dat betekent helaas ook veel ongelukken, vaak met letsel. Ruim de helft daarvan moet medisch behandeld worden. Ongeveer 20% van de  slachtoffers van een fietsongeluk belandt op de spoedeisende hulp, wat in 1 op de 5 gevallen zelfs leidt tot een ziekenhuisopname. De meeste slachtoffers zijn scholieren, maar ouderen op de fiets maken relatief gezien de meeste kans op een fietsongeluk.

Hoe verklein je de kans op een fietsongeluk? En hoe beperk je de gevolgen ervan?

Draag een fietshelm

Veiligheidsbewustzijn en veilig verkeersgedrag zijn de belangrijkste zaken om de kans op een fietsongeluk te verkleinen. Als je toch betrokken raakt bij een verkeersongeluk, kan het dragen van een fietshelm de kans op ernstig letsel verminderen.

Voor speed pedelecs, ofwel de snelle e-bikes, geldt al een helmplicht. Binnenkort komt er mogelijk ook een helmplicht voor ‘gewone’ e-bikes. In landen als Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk geldt er al een algemene helmplicht op de fiets. In Nederland is die verplichting er (nog) niet. Maar dat staat natuurlijk niet in de weg dat je zelf verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen verkeersveiligheid.

Bagage

Misschien had je er nog niet bij stilgestaan: maar te veel bagage meenemen op je fiets of e-bike of deze verkeerd beladen vergroot de kans op fietsongevallen. Een te zware fietstas, -mand of -krat aan je stuur bevestigen zorgt voor  een onbalans en bemoeilijkt het sturen.

Beter kun je een tas, mand of krat bevestigen op je bagagedrager, voor of achter. Als je deze voor op je voordrager bevestigt, kun je deze het beste niet te zwaar beladen, omdat je altijd zo licht mogelijk wilt kunnen sturen. En als je een fietstas gebruikt op je achterdrager, kun je beter kiezen voor dubbele tassen, zodat je de lading gelijk kunt verdelen. Een (beladen) tas aan één kant zorgt immers ook voor een onbalans.

Om te voorkomen dat je tas niet tussen je spaken belandt, monteer je bij voorkeur een beugel op je bagagedrager.

Bewustzijn en gedrag

De beste manier om een fietsongeluk te voorkomen, is je bewust zijn van de gevaren die op de loer liggen en je gedrag in het verkeer daarop afstemmen.

Natuurlijk zet je je fietsverlichting aan in het donker. Maar je kunt je zichtbaarheid voor andere verkeersdeelnemers verder vergroten, met reflectoren en door het dragen van lichte, liefst fluorescerende kleding.

Als ‘zwakke’ verkeersdeelnemer kun je als fietser ook het beste defensief rijden. Bijvoorbeeld door geen voorrang te ‘nemen’ (ook al heb je dat wél), maar te ‘krijgen’. Maar ook door geconcentreerd te blijven, goed vooruit te kijken en je snelheid aan te passen aan het overige verkeer.

Bekijk onze Fiets Accessoires


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht