blogdetail De Fietsenmaker Apeldoorn

Kanaal Zuid 72A, Apeldoorn
Telefoon: 055 - 533 88 01
E-mail: info@defietsenmaker.com

Terug naar blog overzicht

Op de fiets naar het werk: gezond én filevrij!

 22 mrt 2019

Op de fiets naar het werk – doet u dat al of kiest u voor de auto, ook als de afstand eigenlijk goed te fietsen is? In dit blog geven we tips en advies en delen we een aantal feiten graag met u. Leest u mee?

Als De Fietsenmaker zijn wij natuurlijk vóór fietsen – en niet alleen naar het werk, maar ook naar vrienden of naar de supermarkt. Voor kortere afstanden neemt u misschien de fiets, terwijl u bij langere afstanden eerder de auto pakt. Uit gemak of omdat u denkt dat dat sneller is. Maar stel dat u rond spitstijd van de ene kant van de stad naar de andere kant moet; bent u met de auto dan echt sneller? Waarschijnlijk niet. Zeker wanneer op uw route de nodige stoplichten zijn of u nog op zoek moet naar een parkeerplaats, is fietsen vaak (bijna) net zo snel. En goedkoper.

Gezonder is het zeker: aangeraden wordt om 30 minuten per dag te bewegen en daar hoort fietsen uiteraard ook bij. Door vaker de fiets te pakken, wordt het makkelijker om het beweegadvies te halen zonder dat u daarvoor (extra) naar de sportschool hoeft.

Natuurlijk is fietsen leuker als de zon schijnt en met de lente in aantocht gaan we het mooie weer tegemoet. Wij dagen u uit om vaker de fiets te pakken – naar het werk, naar de stad of naar school. Omdat we begrijpen dat goed materiaal het halve werk is, kunt u bij ons terecht voor een nastel- of poetsbeurt aan uw fiets. Speciaal voor lezers van ons blog hebben we tot 31 mei 2019 een actie en krijgt u 10% korting. Maak daarom nu een afspraak zodat u straks zorgeloos kunt fietsen. Vergeet niet om door te geven dat u lezer van ons blog bent.

fietsenmaker-poetsbeurt-2.jpg    fietsenmaker-nastelbeurt-2.jpg

Wanneer u fietsen te inspannend vindt, denk dan aan de aanschaf van een elektrische fiets. Wij adviseren u daar graag over. Uiteraard hebben we ook een uitgebreid assortiment regenkleding in onze winkel, zodat regen geen excuus meer is.

Tot slot een aantal feitjes:

Uit onderzoek blijkt dat we een reistijd van 45 minuten van en naar werk acceptabel vinden. 
Woont u op zo’n 15 kilometer van uw werk, dan pakt u misschien uit gemak de auto. Maar weet u dat u diezelfde afstand binnen die acceptabele reistijd van 45 minuten ook kunt fietsen? 

Dagelijks staan zo’n 500.000 auto’s in file. Als 10% van hen gaat fietsen, zijn de files nagenoeg opgelost.
Niet iedereen kan met de fiets naar zijn of haar werk, maar als iedereen die binnen een straal tot 15 kilometer van zijn werk woont de fiets pakt, neemt het aantal kilometers file zienderogen af. Helpt u mee?

De overheid stimuleert fietsen 
Als werknemer mag u een fiets van de zaak ook privé of voor woon-werkverkeer gebruiken. Daarvoor geldt een bijtelling van 7% van de adviesprijs van de fiets. Daarnaast is het mogelijk een renteloze lening bij uw werkgever aan te gaan voor de aanschaf van een (elektrische) fiets. 

We wensen u veel gezonde kilometers! 


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht