blogdetail De Fietsenmaker Apeldoorn

Kanaal Zuid 72A, Apeldoorn
Telefoon: 055 - 533 88 01
E-mail: info@defietsenmaker.com

Terug naar blog overzicht

Is een tweedehands elektrische fiets veilig? Tips en advies

 16 mrt 2020

Is een tweedehands elektrische fiets veiligDe populariteit van de elektrische fiets blijft maar toenemen. En met die toename, groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een optie waarmee je al gauw honderden euro’s bespaart. Maar is een tweedehands elektrische fiets wel veilig? Wat kun je verwachten van een tweedehands model? En hoe rij je schadevrij? Tips en advies voor de aankoop van een tweedehands elektrische fiets.

Nederland fietsland

Nederland staat bekend als fietsland. In totaal fietsen Nederlanders met z’n allen zo'n 15 miljard kilometer per jaar. Dat is ruim 880 kilometer per persoon. Daarmee is de fiets goed voor bijna een kwart van ons vervoer. De elektrische fiets is inmiddels niet alleen bij ouderen, maar onder alle doelgroepen populair. In 2018 werden er meer dan 1 miljoen fietsen verkocht, zo bleek eind vorig jaar uit cijfers van Rai Vereniging en Bovag.

De markt voor tweedehands elektrische fietsen

Met de groei in populariteit, is ook de markt voor tweedehands elektrische fietsen enorm toegenomen. Je hoeft Marktplaats maar te openen of één van je buren heeft wel een tweedehands model te koop staan. Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands elektrische fiets? Is kopen via Marktplaats wel verstandig? Wat staat er in de Bovag Checklist Proefrit e-bike? En kun je jouw elektrische fiets ook inruilen bij De Fietsenmaker?
Checklist tweedehands elektrische fiets

Een elektrische fiets tweedehands kopen kan, mits je goed op bepaalde zaken let. We hebben ze voor je op een rij gezet:

De leeftijd van de fiets

Is de fiets ouder dan 7 jaar? Dan adviseren wij om eerst de accu goed te laten nakijken voordat je de tweedehands elektrische fiets koopt.

De staat van de accu

Hiermee komen we meteen bij het volgende punt. De accu is de motor waar je elektrische fiets niet zonder kan. Wil je een tweedehands model kopen? Check dan altijd in de winkel, samen met de medewerker de staat van de accu. Dit kan via de fietscomputer. Problemen met de accu? In onze ​werkplaats​ in Apeldoorn kunnen wij hem voor je repareren of vervangen.

Maak een lange proefrit

Een rondje door de wijk vergt niet zoveel van de accu. Maak daarom een lange proefrit om de capaciteit te checken. Als de fiets weinig is gebruikt hoeft dit niet altijd een voordeel te zijn. De accu moet ook bij stilstand regelmatig worden opgeladen. Ook dit kunnen onze experts in de werkplaats checken. Wil je weten waar je tijdens een proefrit nog meer op moet letten? Gebruik de ​Bovag Checklist Proefrit e-bike​.

Leestip: ​Elektrische fiets: ook in de winter veilig de weg opCheck het veiligheidssysteem

Elektrische fietsen van bekende merken als Gazelle, Batavus en Sparta zijn voorzien van een veiligheidssysteem. Deze is verbonden met verschillende onderdelen van de e-bike. Met de motor bijvoorbeeld, de remmen en de banden. Hiermee is je fiets gegarandeerd veilig. Check voor je aankoop de status van dit veiligheidssysteem.

Koop je tweedehands elektrische fiets bij een erkend specialist

Ben je van plan om een ‘als nieuwe’ elektrische fiets te kopen? Doe dit dan altijd bij een erkend rijwielhandelaar, zoals De Fietsenmaker. Wij kunnen de staat van de accu voor je uitlezen in de computer en bovendien ben je bij ons verzekerd van deskundig en betrouwbaar advies.

Leestip: ​Is een goedkope e-bike een goede koop?

Tweedehands elektrische fiets inruilen

Bij aankoop van een nieuwe fiets, kun je je oude model bij ons inruilen. Dit geldt ook voor elektrische fietsen. Daarnaast verkopen wij in onze showroom in Apeldoorn, naast de nieuwste modellen, ook tweedehands elektrische fietsen. De inruilwaarde van een fiets verschilt per model en is o.a. afhankelijk van de punten in bovenstaande checklist. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Contact

Wil je meer tips voor het kopen van een tweedehands elektrische fiets of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend ​contact ​met ons op, we helpen je graag verder.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht