blogdetail De Fietsenmaker Apeldoorn

Kanaal Zuid 72A, Apeldoorn
Telefoon: 055 - 533 88 01
E-mail: info@defietsenmaker.com

Terug naar blog overzicht

Is een goedkope e-bike een goede koop?

 17 mei 2019

goedkope-e-bike-goede-koop.jpgWanneer u een elektrische fiets wilt kopen, kijkt u misschien als eerste naar de prijs. Maar, is een goedkope e-bike wel een goede koop? In dit blog geven we u graag advies en delen we een aantal nadelen van verschillende merken goedkope elektrische fietsen met u. Leest u mee?

A-merk of B-merk elektrische fiets

De elektrische fiets is bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Niet alleen ouderen fietsen erop, maar ook steeds meer jongeren kopen een elektrische fiets. Er zijn talloze merken e-bikes, waarbij de aanschafprijs behoorlijk kan verschillen. Is het verstandig om een goedkope e-bike te kiezen of zitten daar toch nadelen aan? Met andere woorden: is een goedkope elektrische fiets wel een goede koop?

De aanschafprijs van een goedkope e-bike wordt natuurlijk niet alleen bepaald door het model of de keuze van het frame. Ook het type motor en accu zijn van invloed op de prijs van een goedkope elektrische fiets. Hoe groter of sterker de motor of accu, hoe duurder de elektrische fiets. Maar ook het merk e-bike is bepalend: zo is een Gazelle of een MultiCycle duurder dan Vogue. Dit omdat deze merken niet alleen kwalitatief betere onderdelen, materialen en producten gebruiken, maar ook omdat ze een betere dienstverlening, service en garantie hebben. Zo kunt u met uw A-merk elektrische fiets bij nagenoeg elke fietsenwinkel terecht voor nieuwe onderdelen of reparatie een uw e-bike. Heeft u daarentegen problemen met uw goedkope B-merk e-bike van bijvoorbeeld Stella, Brinckers of Fortza, dan kunt u alleen bij de fabrikant zelf terecht.

Wij verkopen alleen A-merk elektrische fietsen

De Fietsenmaker verkoopt om die reden uitsluitend elektrische fietsen en e-bikes van merken alsGazelle, Sparta, Victoria, Batavus, Cortina, MultiCycle, E-bike DAS Original, Vogue en Merida. Daarnaast hebben wij regelmatig aanbiedingenmet e-bikes van deze A-Merken; u vindt deze in onze winkel maar ook online.

Wilt u wel een elektrische fiets aanschaffen, maar is uw budget beperkt dan adviseren wij u een goede tweedehands e-bike aan te schaffenof een aanbieding van een A-merken geen nieuwe goedkope elektrische fiets van een B-merk. De Fietsenmaker heeft een wisselend aanbod gebruikte elektrische fietsen op voorraad. Wij adviseren u graag welke e-bike het best bij u past, ook wanneer u op zoek bent naar een goedkope elektrische fiets.

Bekijk hier onze elektrische fietsen

Nadelen van een goedkope elektrische fiets

  • Goedkopere merken hebben niet altijd afspraken met fietsreparateurs; dat betekent dus dat u niet altijd bij een fietsenmaker of fietsenwinkel in de buurt terecht kunt, maar naar de fabrikant moet wanneer er iets kapot is of wanneer u vervangende onderdelen nodig heeft.
  • Goedkope e-bikes worden niet altijd rijklaar geleverd; u moet soms zelf onderdelen monteren of afstellen.
  • De kwaliteit van de accu kan slecht zijn of snel verslechteren; soms gebruiken fabrikanten goedkope accu's (uit restpartijen).
  • De trapondersteuning bij een goedkope elektrische fiets schakelt minder soepel c.q. geleidelijk.
  • Er is vaak te weinig ondersteuning onder zware omstandigheden.
  • De displays van een goedkope e-bike bieden vaak minimale informatie.
  • Soms ontbreekt elke vorm van vering; de meeste goede elektrische fietsen hebben voorvork- en/of zadelpenvering.
  • De kwaliteit van de elektrische componenten is vaak minder: fabrikanten kiezen voor een goedkope voorwielmotor en goedkope sensoren.
  • Vaak maken de motoren van goedkope elektrische fietsen meer geluid.

Tot slot

Waar u uw e-bike voor gaat gebruiken, bepaalt welke ondersteuning en onderdelen van belang zijn voor uw fietsplezier. Bij de aanschaf van een goedkope elektrische fiets is het belangrijk om te weten of u dagelijks korte afstanden fietst of misschien minder fietst, maar wel veel langer. Hoe lang u gemiddeld fietst, bepaalt de grootte van de accu. Meer weten over welke goedkope elektrische fiets voor u geschikt is of wilt u een proefritje maken op een van onze goedkope e-bikes van MultiCycle, loop dan gerust eens bij ons binnen. Wij helpen u graag!

We wensen u veel plezier met uw e-bike!

Openingstijden + Contactgegevens


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht