blogdetail De Fietsenmaker Apeldoorn

Kanaal Zuid 72A, Apeldoorn
Telefoon: 055 - 533 88 01
E-mail: info@defietsenmaker.com

Terug naar blog overzicht

Hybride fietsen: het beste van twee werelden

 13 okt 2021

blogpic-hybride-fietsen.jpgEen hybride fiets biedt je het beste van beide werelden. En nee, in tegenstelling tot een hybride auto, is een hybride fiets geen fiets die deels op brandstof en deels op elektriciteit loopt. Sommige mensen noemen een elektrische fiets ten onrechte een ‘hybride’, omdat je nog altijd bij moet trappen.

Een hybride fiets is niets meer dan een kruising tussen twee typen fietsen. Een vastomlijnde definitie van een hybride fiets is er niet. Een hybride fiets kan een cross-over zijn tussen een stadsfiets en een sportieve fiets (racefiets of mountainbike). Maar ook tussen een racefiets en een mountainbike. Die laatste soort is eigenlijk het product van mensen die hun mountainbike beter geschikt wilden maken voor de weg, door er smallere velgen en banden op te plaatsen. Anderzijds waren er ook mensen met een racefiets die het traditionele racestuur (‘ossenkopstuur’) niet beviel en dit vervingen door een recht (mountainbike)stuur.

Hybride fiets: wat is dat eigenlijk?

Een hybride fiets kan dus van alles zijn: een sportieve ‘stadsfiets’, een racefiets die naar een mountainbike neigt of vice versa. Hoe het ook is: een hybride fiets biedt je het beste van twee werelden. Een sportieve stadsfiets is bijvoorbeeld geschikt voor woon-werkverkeer, maar ook voor toertochten in het weekend. En met een cross-over tussen een racefiets en mountainbike kun je behalve op de weg ook stukjes over onverharde paden, of veldwegen, rijden. Voor het serieuzere off-road rijden en ruiger terrein kun je beter een mountainbike aanschaffen.

Een hybride fiets is dus eigenlijk een heel allround-fiets, geschikt voor verschillende toepassingen. Tegenwoordig heeft vrijwel elk fietsmerk een breed scala aan hybride fietsen in zijn assortiment. Het zijn doorgaans vrij lichte, sportieve fietsen die je het nodige comfort bieden. Veel recreatieve wielrenners die meer waarde hechten aan comfort dan aan pure prestaties geven bijvoorbeeld de voorkeur aan een hybride fiets boven een racefiets. De minder sportieve hybrides, die voorzien zijn van spatborden en een bagagedrager, zijn ideaal om naar je werk te rijden en er in het weekend alleen of met je gezin op uit te trekken.

Hybride fietsen: nieuw of tweedehands

De Fietsenmaker in Apeldoorn heeft een ruim assortiment hybride fietsen, zowel nieuw als tweedehands. Zoals je ziet, tref je hier vooral de ‘sportievere stadsfietsen’ aan. De sportieve hybrides, dat wil zeggen de cross-over tussen een racefiets en mountainbike, vind je bij ons onder de categorie ATB/Racefietsen. ‘ATB’ staat voor ‘all-terrain bike’, ofwel een fiets die geschikt is voor elk terrein: zowel verharde als onverharde wegen. Dit in tegenstelling tot de mountainbike (MTB), die vooral geschikt is voor onverhard, heuvelachtig terrein.

Wil je persoonlijk kennismaken met ons assortiment hybride fietsen? Breng dan eens een bezoekje aan onze showroom in Apeldoorn. Natuurlijk kun je altijd een proefrit maken om de hybride fiets te vinden die het beste bij jou past!

Bekijk hier onze contactgegevens


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht