blogdetail De Fietsenmaker Apeldoorn

Kanaal Zuid 72A, Apeldoorn
Telefoon: 055 - 533 88 01
E-mail: info@defietsenmaker.com

Terug naar blog overzicht

Fietssleutel kwijt? Tips van onze sleutelservice

 14 mei 2020

Fietssleutel kwijtJe staat helemaal bepakt en bezakt klaar om te vertrekken. Regenjas, check. Fietstassen, check. Navigatie, check. Kortom: ready to go. En als je nu van huis gaat, kom je precies op tijd aan op je plek van bestemming. Maar waar is je fietssleutel? Niet in je zak, niet in je tas en ook niet op het kastje bij de deur. Wat nu? Wat moet je doen als je je fietssleutel kwijt bent? Een paar handige tips van onze sleutelservice.

Wat te doen als je fietssleutel kwijt bent?

Je fietssleutel kwijt, het overkomt de besten. Vaak is hij dichterbij dan je denkt en is het een kwestie van even goed zoeken. Maar het kan ook gebeuren dat de fietssleutel écht weg is. Als hij onderweg uit je zak is gevallen bijvoorbeeld of in een put is gevallen. Een extra sleutel is geen overbodige luxe: een reservesleutel die je in de keukenla bewaart. Is die optie er niet? Dan zijn er nog een paar andere dingen die je kunt doen.

Een sleutel bestellen op nummer

Vaak denken mensen dat ze alleen een reservesleutel voor hun fiets, auto of woning kunnen laten maken als ze de originele sleutel meenemen. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer mogelijkheden. Je kunt een sleutel bestellen op nummer bijvoorbeeld. Dit sleutelnummer staat niet alleen op de sleutel zelf - dat zou onhandig zijn - maar ook op de aankooppapieren van je fiets en in ons systeem, mits de fiets bij ons is gekocht. Met dit nummer maken kun je op ​www.fietssleutels.nl​. Deze sleutels worden voorzien van het sleutelnummer en de letter C. C-sleutels worden ook door de verzekeraar geaccepteerd bij diefstal, maar een kopiesleutel moet wel altijd worden gemeld.

Een slotenmaker inschakelen

Ben je de sleutel verloren en staat de fiets niet op een loopafstand van huis, dan kan het verstandig zijn om een slotenmaker in te schakelen. Hiermee voorkom je het risico op diefstal, waardoor je straks niet alleen je sleutel maar de hele fiets kwijt bent. Aan het inschakelen van een slotenmaker hangt wel een prijskaartje. Je betaalt niet alleen voor het materiaal en de werkzaamheden, maar ook voorrijkosten.
Tip​: ga nooit zelf aan de slag met een slijptol. Hiermee kun je niet alleen jezelf bezeren, maar ook schade aanrichten aan de fiets.

Leestip: ​De fiets mee op vakantie? Doen!

Ben ik verzekerd als in mijn fietssleutel kwijt raak?

Heb je een fietsverzekering afgesloten? Dan ben je verplicht om het verlies van één of meerdere sleutels te melden. Je bent namelijk niet verzekerd tegen diefstal als je geen sleutels met het juiste serienummer kunt aanleveren. Een kopiesleutel van onze sleutelservice wordt niet geaccepteerd door je verzekeraar. ​Tip​: zorg ervoor dat je minimaal één reservesleutel hebt en gebruik deze. Raak je hem kwijt, dan kun je een nieuwe laten bijmaken.

Sleutelservice van De Fietsenmaker Apeldoorn

Fietssleutels kwijt? Huissleutels, schuursleutels, autosleutels (zonder chip) of elke andere deuropener? De Fietsenmaker helpt je weer op weg. Onze sleutelservice staat dinsdag t/m zaterdag tussen 08:30 en 17:30 uur voor je klaar. De sleutel is klaar terwijl je wacht. Heb je speciale wensen? Neem ​contact​ met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht