blogdetail De Fietsenmaker Apeldoorn

Kanaal Zuid 72A, Apeldoorn
Telefoon: 055 - 533 88 01
E-mail: info@defietsenmaker.com

Terug naar blog overzicht

Coronacrisis? Ga toch fietsen! Fietsen goed voor je gezondheid en weerstand

 05 feb 2021

Corona en fietsenCovid-19 beïnvloedt niet alleen mensen die ziek worden en hun omgeving. De coronacrisis raakt iedereen. Direct of indirect. Het leven van veel mensen staat bijna letterlijk stil. Dat terwijl voldoende bewegen juist nu belangrijk is. Onze tip? Je raadt het al: ga fietsen!

Natuurlijk kun je thuis een workout doen of online een groepsles volgen. Maar zit je eigenlijk niet al genoeg binnen tijdens deze lockdown? Niets is zo gezond als bewegen in de buitenlucht. Je houdt er niet alleen je lichaam gezond mee, maar ook je hoofd. De fiets pakken is dé manier om even lekker uit te waaien en je hoofd leeg te maken. Bijkomend voordeel: op de fiets is het eenvoudig om de voorgeschreven 1,5 meter afstand te houden.

Versterk je afweersysteem

Door te fietsen werk je, in combinatie met gezond eten en voldoende rust en slaap, aan je weerstand. We hoeven je niet te vertellen dat het juist nu belangrijk is dat je immuunsysteem sterk is. Door te fietsen bind je bovendien de strijd aan met de ‘coronakilo’s’ die er door het vele thuiszitten en thuiswerken misschien zijn bijgekomen.

Rustig pedaleren of stevig doortrappen?

Een groot voordeel van fietsen is dat je eenvoudig zelf de intensiteit van je inspanning kunt bepalen. Een combinatie van dagelijks een half uur matig intensief bewegen en een paar keer per week intensief, is het beste om gezond en fit te blijven. Je hoeft je heus niet elke dag in het zweet te werken.

Fietsen kan natuurlijk op elk moment van de dag. Wij raden aan om ‘s ochtends te gaan fietsen en er een soort ochtendritueel van te maken. Dan pluk je de rest van de dag de vruchten van je vroege inspanning. Het is ook een goed idee om juist na een drukke (werk)dag te gaan fietsen en te genieten van de buitenlucht, het groen en de laatste zonnestralen.

Fietsen vermindert je stressniveau

Door de coronacrisis kampen veel mensen met hun geestelijke gezondheid. Misschien maak je je druk over je eigen gezondheid en die van anderen. Of heb je te maken met onzekerheid wat betreft werk en inkomen. Die onzekerheid kan spanning en stress veroorzaken. Bewegen is hét natuurlijke antidepressivum tegen stress. Door te bewegen en vooral door te sporten maken je hersenen endorfines aan. Eenvoudig gezegd is dat een hormoon dat pijnprikkels remt en waardoor je je gelukkiger voelt.

Fiets samen, maar niet in een peloton 

Momenteel mag je met maximaal twee personen uit verschillende huishoudens iets in groepsverband ondernemen. Er met z’n tweeën op uit trekken met de fiets is dan ook een prima manier om ook nú aan je sociale contacten te werken. Dat contact met anderen is in deze tijden van beperkt samenzijn erg belangrijk voor je positiviteit. Behalve met je partner of gezin is het dus een goed idee om een (vast) fietsmaatje te zoeken.

Klim in het zadel!

Nu is hét moment om je stalen ros van stal te halen en jezelf in het zadel te hijsen.
Heb je geen goede fiets meer? Dan kun je ook nú bij ons terecht voor een nieuwe of tweedehands fiets of e-bike. Helaas kunnen we je momenteel door de lockdown niet ontvangen in onze showroom. Op onze website vind u al onze occasions en een greep uit het assortiment nieuwe fietsen en e-bikes. Voor meer informatie kunnen wij u per mail of telefonisch helpen. Ook kunnen we een afspraak maken voor een proefrit, deze kan ook bij u thuis. Daarbij nemen we natuurlijk de coronamaatregelen in acht.

Onze werkplaats is gewoon open, dus voor reparatie aan uw fiets kunt u nog steeds bij ons terecht.
Ga fietsen en blijf gezond! Hopelijk mogen we je weer snel ontvangen in onze showroom in Apeldoorn.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht